Innovatie

Unieke mobiele laadpalen bedacht én getest op Zernike Campus Groningen

Je bent elektrisch aan het rijden, de accu is bijna leeg maar er is geen laadpaal te bekennen. Dat is de nachtmerrie voor menig automobilist. In Groningen werken ze aan een antwoord op dit probleem: mobiele laadpalen voor auto’s. Het systeem, volgens sommigen misschien wel het ei van Columbus, luistert naar de naam EVoltify en is nu zelfs al in een laatste fase van uittesten beland en wordt ontwikkeld met steun van autobedrijf CommShare en Bedrijvenvereniging WEST.>>


Leestijd: 1 minuut

Unieke mobiele laadpalen bedacht én getest op Zernike Campus Groningen
Unieke mobiele laadpalen bedacht én getest op Zernike Campus Groningen

EVoltify is opgericht om een ​​einde te maken aan de ’range anxiety’ . Het bedrijf maakt het opladen van elektrische auto's gemakkelijk en simpel. Het zoeken naar een beschikbare laadpaal is verleden tijd, want nadat je je auto geparkeerd hebt, laat je ze via de app weten waar je staat en dat je auto opgeladen moet worden. EVoltify zorgt voor de rest. Met de mobiele EV-laders kunnen ze je auto opladen waar en wanneer je dat wilt. EVoltify brengt de laadpaal naar de auto in plaats van de auto naar de laadpaal.

Riko Kruit, co-founder EVoltify: “Ons doel van deze fieldtest is te bewijzen dat er een andere manier van opladen mogelijk is naast het installeren van infrastructuur en het aanpassen van de capaciteit van het netwerk. Door dit tijdens de twee weken te bewijzen, verwachten wij voldoende draagvlak te vinden om na de fieldtest op korte termijn over te kunnen gaan tot een uitgebreide pilot."

Bij het testtraject zijn, naast een elektrische deelauto van CommShare, ook elektrische auto’s van campusbewoners betrokken.

Oproep: Doe Mee!

Voor de CommShare deelauto bij Start-up City doet de organisatie van de fieldtest een oproep aan Start-up City bewoners. Zij kunnen gedurende de fieldtest kosteloos gebruik maken van de deelauto van CommShare. Irene Amsing, projectleider Campus Groningen: “Campus Groningen wil hiermee Start-up City bewoners  en omwonenden de mogelijkheid geven om ‘te proeven’ aan het concept van CommShare. Anderzijds helpen we hiermee een innovatieve start-up om te leveren en testen in een praktijksituatie op de Campus.”

Als de fieldtest voor Evoltify slaagt, is de intentie aanwezig om de pilot op de Campus – in meer uitgebreide vorm – voort te zetten op het moment dat de technologische ontwikkelingen dit toelaten. Tevens zal CommShare vanaf het nieuwe schooljaar meer zichtbaar zijn op de Zernike Campus om de campuscommunity te voorzien in deelmobiliteit.