Innovatie

Van schoonmaker tot manager, bij Enshore zijn alle medewerkers mede-eigenaar

Bij het Groningse Enshore gaat het er net even anders aan toe dan bij andere bedrijven. Hier geen directeur die in zijn eentje alle belangrijke beslissingen neemt. Iedereen heeft invloed, want alle veertig medewerkers zijn mede-eigenaar van het bedrijf. “Van schoonmaker tot manager, iedereen in het bedrijf kan certificaten kopen.”


Leestijd: 1 minuut

Van schoonmaker tot manager, bij Enshore zijn alle medewerkers mede-eigenaar
Van schoonmaker tot manager, bij Enshore zijn alle medewerkers mede-eigenaar

Enshore-oprichter Jeroen Hommes en zijn compagnon Aschwin Tetelepta staan niet graag in de spotlights. Toch is dit juist de reden dat hun succesvolle consultancy bedrijf opvalt.  “Toen wij elf jaar geleden startten met Enshore wilden we dat ons bedrijf ook los van ons moest kunnen functioneren. Wij zijn niet de types die de hele dag mensen willen aansturen of beslissingen alleen maken. Dit doen we samen. We zochten een structuur die hierop aansloot”, aldus Hommes.

Hommes en Tetelepta kennen elkaar van ICT-bedrijf Vertis, waar alle medewerkers mede-eigenaar waren. “We kregen veel verantwoordelijkheid, voelden ons betrokken” vertelt Hommes. “Toen Vertis verkocht werd aan het grote Ordina veranderde dit. In een grote organisatie heb je meer scheiding tussen rollen. Toen we startten met Enshore wisten we dat we het anders wilden. Het wij-gevoel, de betrokkenheid en verantwoordelijkheid die we als mede-eigenaren bij Vertis voelden wilden we ook binnen ons eigen bedrijf.”

Verder lezen? Kijk dan op economie.groningen.nl.