Innovatie

Vindicat studenten komen met eigen variant op monopoly-spel

Leden van de Groningse studentenvereniging Vindicat hebben in de corona-tijd, toen ze alle tijd hadden, een eigen variant ontwikkeld op monopoly. Ze hebben daarvoor toestemming gekregen van – en samengewerkt met de eigenaar en producent van het spel. Die was zó enthousiast dat er nu een variant van het bordspel op de markt is gekomen voor acht steden in Nederland met studentencorpora.


Leestijd: 1 minuut

Vindicat studenten komen met eigen variant op monopoly-spel
Vindicat studenten komen met eigen variant op monopoly-spel

Een en ander meldt de Groningse studentenkrant, Ukrant.nl

Het idee van een studentenvariant op het oude bordspel is afkomstig van Vindicatleden Quinten van den Berg (22) en Lara Winter (24). Zij kwamen op het idee tijdens hun zoveelste spelletje monopoly dat ze speelden in de corona quarantaine.

Ze wilden eerst een Student-o-poly maken, waarbij alle universiteitssteden aan bod zouden komen. Maar uiteindelijk bedachten ze een versie voor het corps, omdat ze zelf Vindicat-lid zijn.

Vervolgens zochten ze contact met producent Identity Games, die zeer enthousiast was en direct aan de slag wilde. Daarna benaderden ze de acht studentencorpora in Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Groningen, Wageningen, Delft en Utrecht, en deze stonden allemaal open voor samenwerking.

In het voor de studenten aangepaste spel zijn vragen opgenomen die passen bij de leefwereld van de corpsstudengten. Zoals: ‘Je hebt je kroegrekening niet betaald. Ga direct naar start voor je DUO-geld, anders word je geroyeerd en moet je naar de gevangenis’ en ‘Door je fietsapparatuur ben je vijf eerstejaarskilo’s kwijt. Je ontvangt honderd euro voor deze prestatie.’

Als de corps-editie een succes wordt, gaan de initiatiefnemers een versie maken voor alle studenten en komen ze met een editie die wat breder wordt getrokken.