Innovatie

Webcams Martini Ziekenhuis voor ouders pasgeboren baby's

De verpleegafdeling Neonatologie van het Martini Ziekenhuis heeft twaalf webcams aangeschaft. De webcams zorgen ervoor dat ouders elk moment van de dag hun pasgeboren baby kunnen zien.


Leestijd: 1 minuut

De webcams staan op twee plaatsen, namelijk op de High Care en op de Neosuites van de verpleegafdeling Neonatologie. Op de High Care staan negen couveuses voor ernstig zieke baby’s. Hier kunnen ouders niet de hele dag bij hun kind zijn. De webcam maakt het nu mogelijk om toch dichtbij te zijn.

Op de Neosuites verblijven ouders wel de hele dag bij hun pasgeboren baby. Soms is het voor beide of voor één van de ouders niet haalbaar om steeds in het ziekenhuis te zijn. Ook dan is de webcam een alternatief.

De eerste ervaringen zijn heel positief. Een van de ouders verwoordt het zo: “Helaas konden wij niet in het ziekenhuis bij ons kindje blijven. De webcam maakt dit minder moeilijk. We kunnen elk moment van de dag dat we niet bij hem zijn, toch naar hem kijken. Dat geeft ons het gevoel wel een beetje dicht bij elkaar te zijn.”

Foto: (met toestemming van de ouders) Martini Ziekenhuis