Innovatie

Webinar over waterstof en mobiliteit

Hive.mobility organiseert samen met SMiLES op 13 april 2021 de webinar HIVE MIND: Waterstof en Mobiliteit.


Leestijd: 1 minuut

Gasunie partner in Duits project voor ondergrondse opslag waterstof
Gasunie partner in Duits project voor ondergrondse opslag waterstof

Waterstof speelt al enkele jaren een belangrijke rol in de verduurzamingsopgave in Noord-Nederland. Gezien de ligging aan de Noordzee met een netwerk aan stroomkabels dat aan land komt bij de Eemshaven en pijpleidingen voor nu nog gas die hier beginnen, is het de ideale locatie voor het opzetten van een waterstofeconomie. “Ook in de mobiliteitssector zijn we koploper als het gaat om waterstoftoepassingen. Van drones tot bussen, treinen en vuilniswagens. In elke modaliteit hebben we inmiddels projecten op waterstof”, zo stelt Hive.mobility, het innovatiecentrum op het gebied van mobiliteit in Noord-Nederland.

Tijdens het webinar wordt ingegaan op de vraag wat er van deze pilots en projecten te leren valt. “Welke kansen, maar ook uitdagingen zijn er bij waterstoftoepassingen binnen mobiliteit? En… wat is er nodig om vervoer en transport op groene waterstof nog meer een boost te geven?”, haalt Hive.mobility enkele van de vragen aan.

Diverse sprekers delen tijdens deze HIVE MIND hun ervaring met waterstoftoepassingen binnen mobiliteit. Een van de sprekers is bijvoorbeeld Stefan van der Spek, Sales Manager Hyzon Motors Europe B.V./Holthausen Clean Technology. Ook Marcelien Bos van Solar Sport One neemt het woord.

Klik hier voor meer info en aanmelden.