Innovatie

Wethouder: “Meerstad krijgt een sportpark”

Er komt een sportpark in Meerstad. Dat heeft wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA) woensdag toegezegd in de gemeenteraadsvergadering. Het moet een park met meerdere sportvoorzieningen worden.


Leestijd: 1 minuut

Wethouder: “Meerstad krijgt een sportpark”
Wethouder: “Meerstad krijgt een sportpark”

Een aantal fracties, waaronder D66, deden het voorstel om daarvoor ruimte te maken, omdat Meerstad groeit en belang heeft bij een sportpark, en omdat er volgens de partijen elders in de stad al jaren sprake is van een capaciteitsprobleem op sportparken. In de Toekomstagenda – waarin de nieuwe plannen voor de komende jaren uiteen worden gezet – stonden echter nog geen plannen voor een sportpark in Meerstad.

Maar daar komt dus verandering in. Wat betreft de wethouder komt het sportpark in de Eemskanaalzone, meldt RTV Noord. In dat gebied worden ook ruim 2.000 woningen gebouwd. Ook de huidige sportfaciliteiten in omliggende dorpen als Engelbert worden door de gemeente niet vergeten, volgens de wethouder. 

Wanneer het sportpark er moet komen, durft de wethouder niet te zeggen, vanwege de vele stappen die er nog moeten worden gezet.