Innovatie

Winkeliers kunnen zich gratis aansluiten bij online Warenhuis Groningen

Het online Warenhuis Groningen gaat in deze tijden van corona opschalen. Winkeliers kunnen zich nu gratis bij het platform aansluiten. Iedereen die wat koopt in de online etalage, kan dat gratis laten thuisbezorgen door Dropper. Vanaf dinsdag kunnen alle ondernemers in de gemeente Groningen zich aansluiten bij Warenhuis Groningen. Normaal gesproken bedragen de lidmaatschapskosten 200 euro, maar nu is aanmelding gratis.


Leestijd: 2 minuten

Winkeliers kunnen zich gratis aansluiten bij online Warenhuis Groningen
Winkeliers kunnen zich gratis aansluiten bij online Warenhuis Groningen

Warenhuis Groningen is een online etalage, waar fysieke winkeliers hun productassortiment online kan aanbieden. Wie iets koopt in het online warenhuis, kan dat via Dropper laten thuisbezorgen. In december vorig jaar sloten zo’n 60 ondernemers zich aan bij een pilot. In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan verbeteringen. Nu de coronacrisis hard toeslaat in de retail, is er volgens de initiatiefnemers extra behoefte aan Warenhuis Groningen. 

#supportyourlocals
Onder het mom van #supportyourlocals worden veel lokale winkeliers geholpen. “We zijn blij dat we op deze manier iets kunnen doen voor ondernemers die het nu gewoon heel moeilijk hebben en zoeken naar allerlei mogelijkheden om hun lokale bezoekers te blijven bedienen”, aldus Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club. “We gaan in samenwerking met Marketing Groningen op korte termijn een stevige campagne lanceren, waarmee we lokale helden en Warenhuis Groningen zoveel mogelijk onder de aandacht brengen van de consument”. Naast de Groningen City Club is ook de gemeente Groningen één van de stakeholders en wordt aansluiting gezocht met het georganiseerde bedrijfsleven.”

Aanmelden
Ondernemers kunnen zich eenvoudig aanmelden om deel te nemen aan Warenhuis Groningen. “Via de link www.warenhuisgroningen.nl/aanmelden kunnen geïnteresseerde ondernemers zich registreren. Wij zorgen ervoor dat ondernemers binnen 48 uur worden benaderd, zodat ze kunnen starten met het uploaden van hun productassortiment. Daar zijn geen technische, personele of financiële investeringen voor nodig”, aldus Michiel Vos, founder van Zupr, die de techniek verzorgt achter Warenhuis Groningen. “Via deze link is ook veel praktische informatie terug te vinden over de werkwijze van het warenhuis en worden veel vragen die ondernemers kunnen hebben al beantwoord. Uiteraard is er ook een helpdesk, voor hele specifieke vragen”. Aanmelden is op dit moment voor ondernemers gevestigd in de gemeente Groningen kosteloos en kan 24/7. 

Ideeën
Door de samenwerkende partijen wordt onderzocht welke ideeën, die bij ondernemers leven, geïntegreerd kunnen worden in het warenhuis. “Denk hierbij aan zogenaamde #supportyourlocals pakketten, maar ook acties gericht op het genereren van extra publiciteit. Als ondernemers ideeën en suggesties hebben kunnen ze deze mailen naar info@groningencityclub.nl”, aldus Eric Bos.