Innovatie

Zakenpodium.nl : nieuwe manier van zaken doen voor de noordelijke Business-to-Business markt


Leestijd: 2 minuten

branchespecifieke offerteaanvraag in te vullen, waarop zakenpodium.nl per direct en online een selectie aan kwalitatieve en betrouwbare leveranciers inzichtelijk maakt aan de koper. De door de koper geselecteerde en online aangeschreven leveranciers bekijken de ontvangen offerteaanvraag en benaderen de koper om de offerteaanvraag verder persoonlijk te bespreken. De koper bekijkt en vergelijkt het aanbod en kiest de beste leverancier voor het sluiten van de deal. Zakenpodium.nl is inmiddel actief in vier branches, te weten: Arbeidsbemiddeling, Schoonmaakdiensten, (Grafisch) Ontwerp en Bedrijfsverzekeringen. Uitbreiding naar circa 30 branches moet in 2011 zijn gerealiseerd.

Dit platform is uniek in Nederland gezien zakenpodium.nl online en direct een match maakt tussen de branchespecifieke offerteaanvraag van de koper en het profiel (kwaliteiten/mogelijkheden/diensten) van de leverancier. Hierdoor ontvangt de koper binnen een paar seconden op zijn beeldscherm een aantal op kwaliteit en betrouwbaarheid getoetste leveranciers, welke de gedetailleerde behoefte van de koper ook daadwerkelijk kan invullen.

Door gebruik van zakenpodium.nl kan de koper onder eigen regie gratis, snel en tijdbesparend in contact komen met kwalitatieve en getoetste leveranciers. Voor de leverancier is zakenpodium.nl een goedkoop, snel en tijdbesparende lead- /omzetgenerator en aqcuisitietool, waarbij hij pas tot actie hoeft over te gaan als een serieuze en direct geïnteresseerde koper zijn directe behoefte naar een product of dienst bij hem heeft kenbaar gemaakt. Zakenpodum adviseert de koper en leverancier om elkaars interesse een vervolg te geven met een persoonlijk contact. Uiteraard behoort een complete online (offerte)afhandeling binnen zakenpodium.nl ook tot de mogelijkheden.

“Al jaren irriteert het mij dat er niet één platform is waar ik als ondernemer met een aantal handelingen
toegang kan krijgen tot een aantal op kwaliteit en betrouwbaarheid getoetste en door mij zelf beoordeelde en uitgekozen leveranciers die ook daadwerkelijk mijn specifieke behoefte kunnen invullen, danwel een offerte kan afgeven als leverancier als een collega ondernemer een directe behoefte heeft naar mijn product of dienst. Met de komst van zakenpodium.nl behoort deze ergernis tot het verleden.”
Zakenpodium.nl creëert een nieuwe manier van zaken doen voor de business-to-business (B2B) markt in de drie noordelijke provincies. Een manier die als geroepen komt voor zowel de koper als leverancier in deze economisch moeilijke tijd.