Nieuws

Stormschade in Groningen: bomen vallen op huizen en auto's

Door de storm Ciara is er in Groningen gisteren flink wat schade ontstaan. Vooral omwaaiende bomen zorgden voor overlast.


Leestijd: 1 minuut

Stormschade in Groningen: bomen vallen op huizen en auto's
Stormschade in Groningen: bomen vallen op huizen en auto's

Zo kwam een automobiliste goed weg toen zij door de Pioenstraat reed. De harde wind zorgde ervoor dat een boom langs de weg omwaaide en op de rijdende auto terecht kwam. Dit zorgde voor flinke schade. De inzittende bleef ongedeerd. Twee andere auto’s, die er stonden geparkeerd, werden eveneens door de boom geraakt.

Ook aan het Nieuwe Kerkhof waaide een boom om. Deze zorgde voor schade aan een woning en een auto. Ook hierbij raakte niemand gewond. Verder werd de oprit vanaf de Hereweg naar de zuidelijke ringweg afgesloten, omdat een omgewaaide boom de weg blokkeerde.

Slagboom en kozijnen
De wind bleek zelfs zo sterk dat de stalen slagboom van de Pleiadenbrug afbrak. Aan de Engelberterweg, waar woningbouwverenigingen bezig waren, waaiden kozijnen van de stelling, en bij cafetaria Big Snack Hoek, aan de Oosterstraat, vielen twee glasplaten naar beneden door het weer. Niemand werd geraakt. 

De gemeente besloot gisteren om het Noorderplantsoen af te sluiten. “Dat werd gedaan naar aanleiding van het omvallen van een boom. Het bleek te gevaarlijk om in het park te komen. Er wordt nu gekeken hoe de situatie nu is. Waarschijnlijk kan iedereen vanaf 10.00 uur deze ochtend het park weer in,” zegt Richard Oosterloo van de gemeente. 

Het KNMI gaf code oranje af van 18.00 tot 22.00 uur.