Nieuws

9-Jarige Max blijkt eigenaar van verloren kinderviooltje

De 9-jarige Max blijkt de eigenaar te zijn van het kinderviooltje dat dik twee weken gevonden werd in boekhandel Riemer in de Nieuwe Ebbingestraat. Na de vondst bleef het lange tijd een mysterie welk kind zijn of haar viooltje per ongeluk in de speelhoek van de boekwinkel had laten liggen.


Leestijd: 1 minuut

9-Jarige Max blijkt eigenaar van verloren kinderviooltje
9-Jarige Max blijkt eigenaar van verloren kinderviooltje

Het viooltje werd in een blauwe speelgoedauto – een Trabantje – gevonden door een van de medewerkers van Riemer. Aanvankelijk dachten ze bij de boekhandel dat het viooltje wel zou worden opgehaald, maar toen dat maar niet gebeurde werd er op Facebook een berichtje geplaatst. Het bericht ging ‘viral’. “Heel Nederland leek op zoek naar de eigenaar”, aldus de boekhandel in een verklaring.

Ook al die aandacht leverde aanvankelijk geen resultaat op. Totdat de viooljuf van Max het Facebook-bericht voorbij zag komen, en de oproep deelde onder haar leerlingen. Pas toen werd Max duidelijk dat het om zijn viool ging.

Wat bleek? Max had net op school een spreekbeurt gegeven over zijn viool en ging na schooltijd nog even met zijn vader naar de boekwinkel. In de Trabant is hij een boek gaan lezen, tot het moment dat zijn vader hem riep om naar huis te gaan. De viool bleef achter.

Hoe het heeft kunnen gebeuren dat Max de viool zo lang niet miste? “Vanwege vakantie en nog even niet hoeven oefenen had Max niet in de gaten dat hij zijn viool kwijt was”, meldt de boekhandel.

Max is zich al die tijd niet bewust geweest van de mediahype die er was ontstaan vanwege zijn achtergelaten viool. “Toen we hem dat vertelden werd hij er beduusd van. Hij had er ook lol in. Al met al dus een happy end voor Max en de viool.”