Nieuws

A28 komend weekend dicht van Julianaplein tot Groningen-Zuid

De A28 is komend weekend, voor het verkeer in de richting Assen, dicht vanaf het Julianaplein tot aan Groningen-Zuid. Dat betekent ook dat verkeer vanuit Drachten (A7) en vanaf Ring West (N370) niet richting het Julianaplein kan rijden. De afsluiting gaat vrijdag 22.00 uur in en duurt tot maandagochtend 06.00 uur


Leestijd: 1 minuut

De A28 in de andere richting blijft open. Dat houdt in dat verkeer uit de richting Assen gewoon over de A28 richting Groningen (centrum) kan rijden. Ook de verbinding via het Julianaplein richting Drachten of Ring West blijft open.

Omleidingsroutes

Kom je uit de richting Drachten en wil je naar Assen, dan kun je het beste omrijden via de N372 (via Peize en Vries). Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Laan Corpus den Hoorn. 

Verkeer vanuit het centrum van de stad wat richting de A28 wil, kan niet gebruikmaken van de toerit bij de Brailleweg. De omleiding loopt via de Vondellaan en de Van Ketwich Verschuurlaan. Vanaf daar kun je de toerit naar de A28 nemen.

Afbouwen A28

De weekendafsluiting is nodig omdat aannemer Combinatie Herepoort de A28 gaat afbouwen tussen het Julianaplein en afrit Groningen-Zuid. Zo wordt onder andere het asfalt verwijderd en wordt een nieuwe laag asfalt aangebracht.