Nieuws

A28 van 5 tot 8 november dicht tussen Julianaplein en Groningen-Zuid

De A28 is van vrijdag 5 november 22.00 uur tot maandag 8 november 06.00 in beide richtingen afgesloten tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. Autoverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de N372, N386 en N33.


Leestijd: 1 minuut

A28 van 5 tot 8 november dicht tussen Julianaplein en Groningen-Zuid
A28 van 5 tot 8 november dicht tussen Julianaplein en Groningen-Zuid

Ook de Brailleweg en de Vondellaan zijn dicht voor alle verkeer. Fietsers worden omgeleid via de Van Iddekingeweg. Vanaf Haren is de oprit naar de A28 richting Groningen ook afgesloten.

Omleidingen via provinciale wegen

Het verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de provinciale of rijkswegen. Verkeer uit Assen of zuidelijker kan via de N33 en de A7 naar Groningen of verder rijden. Verkeer tussen Assen en Drachten wordt omgeleid via de N386 (via Vries) en de N372 (via Peize).

Voor verkeer tussen Groningen en Tynaarlo en omgeving geldt dat zij via Groningen-Zuid worden omgeleid.

Eénrichtingscircuit Groningen-Zuid

Verkeer op de A28 kan nog gebruikmaken van de zuidelijke op- en afritten bij Groningen-Zuid. Om het verkeer zo goed mogelijk rond te leiden en de hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt voor het autoverkeer een éénrichtingscircuit ingesteld: auto's kunnen in beide richtingen niet onder het viaduct bij de Van Ketwich Verschuurlaan door rijden.

Automobilisten vanuit het zuiden worden omgeleid via afrit 39 Groningen-Zuid en kunnen daar alleen rechts afslaan. Via de Van Ketwich Verschuurlaan en de Hereweg kunnen zij richting Groningen-Zuid of het centrum. Vanuit Groningen richting Haren of Assen kan men alleen via de Laan Corpus den Hoorn de A28 op rijden.

De verwachting is dat er extra vertraging ontstaat op de wegen in Groningen-Zuid. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie op onze Slimme Kaart, pak de fiets of reis met het OV. Moet je echt met de auto? Rijd dan zoveel mogelijk om via de provinciale wegen of rijkswegen.