Nieuws

Aannemer Rottinghuis gaat Stadshuis verbouwen

Aannemer Rottinghuis gaat het Stadhuis helemaal verbouwen. De bouwers gaan waarschijnlijk eind mei beginnen met de enorme klus, waarbij een bedrag van 19,3 miljoen euro gemoeid is.


Leestijd: 1 minuut

Hoe ziet de nieuwe gemeenteraad van Groningen er voortaan uit?
Hoe ziet de nieuwe gemeenteraad van Groningen er voortaan uit?

Volgens de gemeente Groningen is Rottinghuis de meest geschikte partij. Ze scoorden goed op prijs, kwaliteit, samenwerking en presentatie. Het gaat nog wel om een voorlopige gunning, die zonder grote bezwaren op 6 mei definitief wordt. 

De komende weken wordt de aanpak verder voorbereid. Nadat de definitieve gunning begin mei plaats heeft gevonden kan gestart worden met de werkzaamheden. Het Stadhuis wordt grondig verbouwd en gaat straks van energielabel G (de laagst mogelijke score) naar energielabel A+++ waarbij het nagenoeg onafhankelijk wordt van aardgas. De aanpak bevat onder meer een raadzaal op de derde verdieping, vervanging van de installaties, verbeterde functionaliteit en een betere toegankelijkheid. 

Met de revitalisatie gaat een bedrag van €19,3 miljoen euro gepaard. De verwachting is dat het Stadhuis op de Grote Markt eind 2021, begin 2022 weer in gebruik kan worden genomen.