Nieuws

Aanpak overlast Noorderplantsoen en Stadsstrand: parkwachters en alcoholverbod

Op warme en zonnige dagen is het zowel in het Noorderplantsoen als bij het Stadsstrand een drukte van belang, en dat zorgt voor overlast voor omwonenden. De gemeente neemt dit jaar extra maatregelen om hinder tegen te gaan.


Leestijd: 1 minuut

Net als voorgaande jaren geldt er bij de speelweide en de vijver in het Noorderplantsoen een alcoholverbod. Na 22 uur mag er zowel in het plantsoen als bij het Stadsstrand helemaal geen alcohol meer genuttigd worden.

Er worden tekstkarren ingezet om de bezoekers op de hoogte te brengen van de huisregels. En ook komen er weer parkwachters, maar die gaan dit jaar al wat eerder in het seizoen op pad zodat de bezoekers al vroeg op de hoogte zijn van de regels. Boa’s zullen in het Noorderplantsoen gaan handhaven.

Bij het Stadsstrand wordt het hek bij DOT in gebruik genomen. Het hek gaat om 22.00 uur dicht en zal ’s ochtends vroeg weer worden geopend voor zwemmers. Dit moet geluidsoverlast voor omwonenden in de nacht tegengaan. Ook gaat de gemeente samen met omwonenden kijken naar de verlichting in het gebied en het verwijderen of verplaatsen van bankjes.