Nieuws

Aansluiting Brailleweg op nieuwe 'ovonde' zorgt voor wegafsluitingen

20 oktober gaan de werkzaamheden van start die de Brailleweg moeten aansluiten op de nieuwe ovonde, een ovale rotonde. De werkzaamheden duren tot 30 oktober en zorgen voor verschillende wegafsluitingen.


Leestijd: 1 minuut

Tijdens de werkzaamheden is het Emmaviaduct/Brailleweg en de af- en oprit Groningen-Centrum dicht. Vanwege de veiligheid moet ook het Fietspad bij de Brailleweg en de Muntingbrug dicht.

Nieuwe ovonde

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe ovonde ter hoogte van het Hoornsediep en de Maaslaan. Dit verkeersknooppunt verbindt straks het Emmaviaduct en de de Brailleweg met de nieuwe verbindingsweg die vanaf de Brailleweg naar de Hereweg loopt.

Deel ovonde in gebruik

30 oktober wordt de ovonde voor een deel in gebruik genomen. Het verkeer dat van het Emmaviaduct komt rijdt hier straks overheen richting de A28 en de Vondellaan. De aansluiting met de nog te bouwen verbindingsweg volgt later.

Afsluitingen

Tussen 20 oktober en 30 november is het Emmaviaduct en de Brailleweg dicht voor alle verkeer. Dat geld ook voor de afrit 40 Groningen-Centrum vanaf Haren en oprit 40 Groningen-Centrum vanaf Groningen. De werkzaamheden vinden plaats vlak naast het fietspad, daarom moet ook het fietspad langs de Brailleweg en daardoor ook de Muntingbrug dicht.

Omleiding

Autoverkeer wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Hereweg. Fietsers en voetgangers kunnen via de Parkbrug of de Van Iddekingeweg zoals te zien in het kaartje hieronder.

Afbeelding | Aanpak Ring Zuid