Nieuws

Aantal nieuwe besmettingen in Groningen afgelopen week gedaald

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen is licht gedaald ten opzichte van vorige week. Er kwamen in een week 52 besmettingen bij, terwijl dat er een week eerder nog zestig waren. In totaal zijn er nu 529 Groningers positief getest op het virus.


Leestijd: 1 minuut

Aantal nieuwe besmettingen in Groningen afgelopen week gedaald
Aantal nieuwe besmettingen in Groningen afgelopen week gedaald

Volgens de GGD, die woensdag weer een wekelijkse update publiceerde, heeft ruim de helft van de nieuwe besmette Groningers een leeftijd van tussen de 18 en 30 jaar. Onder de 18 jaar is slechts 1 besmetting gemeld. Uit de update blijkt ook dat bij ruim de helft van de besmettingen de bron onbekend is.

Tussen maandag en dinsdag kwamen er nog zeven besmettingen bij. Het aantal nieuwe besmettingen ligt ongeveer op zeven á acht per dag. In het hele land was het aantal besmettingen afgelopen week ook licht gedaald ten opzichte van een week eerder. Wel werden er wel meer ziekenhuisopnames en overleden patiënten gemeld. In Groningen zijn die cijfers nog onveranderd. 

Coronatesten
Tussen 12 en 18 augustus lieten 3.983 Groningers zich op een testlocatie testen op het coronavirus, waarvan 39 (1,0 procent) positief bleken te zijn. Qua aantal testen is dat wel een forse toename ten opzichte van een week eerder, toen het aantal testen op 3.054 lag. In totaal heeft de GGD in Groningen bijna 25.000 coronatesten uitgevoerd op de testlocatie sinds 1 juni.