Nieuws

Aantal nieuwe coronabesmettingen (56) in gemeente Groningen blijft dalen

Het aantal nieuwe positieve coronatesten in de gemeente Groningen blijft dalen. Maandag noteerde het RIVM 56 nieuwe besmettingen en dat waren er vijftien minder dan een dag eerder. Het aantal van 56 is ook lager dan het zevendaagse gemiddelde van 85.


Leestijd: 1 minuut

Corona: 43 nieuwe besmettingen, bezetting Groningse ziekenhuizen iets afgenomen
Corona: 43 nieuwe besmettingen, bezetting Groningse ziekenhuizen iets afgenomen

Gemeente Groningen
De coronacijfers in Groningen laten al sinds 19 juli een flink dalende trend zien. Op die dag noteerde het RIVM nog 280 positieve testen. Op 23 juli stopte de teller nog op 107 besmettingen en sinds die dag dalen de cijfers verder door. 

Provincie Groningen
In de hele provincie werden 114 nieuwe besmettingen genoteerd, waarvan dus 56 in de gemeente Groningen. Ook dit cijfer van 114 is lager dan het zevendaagse gemiddelde van 157. 

Ziekenhuisopnames
Er lagen op maandag 19 patiënten met corona in een Gronings ziekenhuis. Dat is er eentje meer dan op afgelopen vrijdag. De bezetting op de gewone verpleegafdelingen nam af van zeventien naar veertien. Op vrijdag lag er één patiënt op de IC, maar maandag waren dat er vijf. 

Landelijke cijfers
Ook de coronacijfers in het hele land dalen flink. Op maandag werden er 3.914 positieve testen geregistreerd en dat waren er 720 minder dan een dag eerder. Het zevendaagse gemiddelde staat nu op 5.735. Er liggen nu in het hele land 577 patiënten in het ziekenhuis en dat zijn er 44 meer dan een dag eerder. In de laatste 24 uur werden 75 nieuwe patiënten opgenomen, net zoveel als een dag eerder. Er liggen 140 patiënten op de IC