Nieuws

Aantal nieuwe coronabesmettingen in een week verdrievoudigd

Het aantal nieuwe besmettingen in de provincie Groningen is de afgelopen week flink gestegen. Er werden door de GGD tussen 9 en 15 september 222 positieve testen geregistreerd. Dat is drie keer zoveel als een week eerder. Toen kwamen er nog 68 besmettingen bij. Het gaat nu vooral om jongeren.


Leestijd: 1 minuut

Aantal positief geteste mensen in Groningen opnieuw sterk gedaald
Aantal positief geteste mensen in Groningen opnieuw sterk gedaald

Volgens de GGD is er inderdaad een forse stijging te zien in het aantal besmettingen. In meer dan de helft (55 procent) van de gevallen ging het om mensen van tussen de 18 en 24 jaar oud. Elf personen waren jonger dan 18 jaar, waarvan vier jonger dan twaalf. 

Bijna 10% van de nieuwe besmettingen had een vermoedelijke besmettingsbron in het buitenland. Ongeveer een kwart is opgespoord in het kader van bron- en contactonderzoek (als nauw contact van een persoon met een bewezen infectie bekend bij de GGD). Er zijn meerdere clusters gerelateerd aan feestjes onder jongeren.

Aantal besmettingen bij Navigators nu vijftig
Het virus gaat flink rond bij studentenverenigingen. Zo zijn inmiddels vijftig leden van de Navigators positief getest. Het gaat daarbij vaak wel om milde klachten. 

Het totale aantal besmettingen staat nu op 900. Begin augustus stond het aantal nog op zo’n 400. Er wordt sindsdien wel veel meer getest. 

Iets meer testen dan een week eerder
Het aantal coronatesten is afgelopen week iets gestegen ten opzichte van een week eerder. Op de testlocaties hebben 5.257 Groningers zich laten testen. Daarvan waren er 159 positief en dat is 3,0 procent. Vorige week was maar 0,8 procent van de testen positief.