Nieuws

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Groningen in een week zowat gehalveerd

De coronacijfers in de provincie en stad Groningen lijken flink te dalen. In een week is het aantal nieuwe positieve testen zowat gehalveerd, zo blijkt uit de cijfers van het RIVM.


Leestijd: 1 minuut

GGD: Situatie blijft ‘zeer ernstig’ en toename van besmettingen bij kinderen
GGD: Situatie blijft ‘zeer ernstig’ en toename van besmettingen bij kinderen

Op 18 oktober werden er in de provincie Groningen nog 229 nieuwe besmettingen geregistreerd, terwijl het aantal nieuwe positieve testen op 25 oktober nog maar 92 was. In diezelfde week daalde het aantal positieve testen in de gemeente Groningen van 92 (18 oktober) naar 36 (25 oktober). 

18 oktober was wel een piek
Op 18 oktober lieten de besmettingen wel een flinke piek zien, die zou zijn veroorzaakt door een inhaalslag. Als je 17 en 19 oktober meerekent, dan kom je alsnog wel op een gemiddelde uit van 176 nieuwe besmettingen per dag.

Groningen is daardoor ook niet meer een van de coronahotspots in het land. Wekenlang vooral de gemeente Groningen bovenaan de lijstjes van gemeentes met de meeste besmettingen. Aanvankelijk werden vooral veel jongeren positief getest. Er raken nu meer ouderen besmet, maar de aantallen nemen af. 

Met de cijfers onderscheidt Groningen zich dus ook van de landelijke coronacijfers. Die zijn de afgelopen week flink gestegen. Vrijdag werden er zelfs meer dan 10.000 positieve testen geregistreerd. Zaterdag en zondag kwamen daar gemiddeld 9.440 besmettingen per dag bij. Als de aantallen toch blijven stijgen, dan volgen mogelijk draconische maatregelen.