Nieuws

Aantal ziekenhuisopnames van Groningse coronapatiënten is sinds Bevrijdingsdag stabiel

Het aantal Groningers dat met corona in het ziekenhuis is opgenomen, is al sinds Bevrijdingsdag stabiel. Het aantal ziekenhuisopnames stond toen op 74 en dat staat het nog steeds. Het aantal besmettingen steeg in diezelfde periode van 345 naar 352. Het aantal overleden patiënten staat nu op vijftien.


Leestijd: 1 minuut

Aantal ziekenhuisopnames van Groningse coronapatiënten is sinds Bevrijdingsdag stabiel
Aantal ziekenhuisopnames van Groningse coronapatiënten is sinds Bevrijdingsdag stabiel

Het aantal patiënten in een Gronings ziekenhuisbed, dus ook inwoners van andere regio’s, daalt ook al een aantal dagen gestaag. Op 4 mei verbleven nog 32 patiënten op een IC-bed, woensdag waren dat er nog 18. Volgens de cijfers zouden al die patiënten uit andere regio’s komen. Het aantal patiënten op een speciale corona-verpleegafdeling steeg sinds 4 mei wel licht van 37 naar 39. Dertien van hen komen uit andere regio’s. 

In het hele land
In het afgelopen etmaal steeg het aantal geteste besmettingen met 227 naar 43.211. Er werden 52 nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. In totaal zijn nu 11.430 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Het aantal overleden patiënten is met 52 gestegen naar 5.562. 

Uitbraak virus in Groningen stabiliseert zich
Volgens de GGD tonen de cijfers aan dat de verspreiding van het virus zich in de provincie Groningen lijkt te stabiliseren. Toch sluiten ze zeker niet uit dat de versoepelingen van de maatregelen gaan zorgen voor nieuwe besmettingen. Sinds deze week zijn kappers weer open en kunnen kinderen weer naar school en de kinderopvang. “We moeten dus alert blijven en de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in acht blijven nemen”, aldus de GGD. 

"Vermijd drukte, was vaak je handen, hou 1,5 meter afstand en werk zoveel mogelijk thuis. Ben je ziek? Dan blijf je zeker thuis!", aldus de GGD.