Nieuws

Afsluiting rijstrook tussen Hoogkerk en Groningen-West duurt twee weken langer

De afsluiting op de A7 van de rijstrook tussen Hoogkerk en afrit Groningen-West duurt twee weken langer dan gepland. Dit omdat het herstel van het viaduct bij de busbaan in Hoogkerk meer tijd vraagt. Er is meer schade aangetroffen dan verwacht. Als gevolg hiervan gaat de rijstrook pas om vrijdag 2 juni weer open.


Leestijd: 1 minuut

Sinds 17 april 2023 is op de A7 de rechterrijstrook tussen Hoogkerk en afrit Groningen-West afgesloten. Het verkeer kan alleen nog over de linkerrijstrook, richting het Julianaplein.

Deze afsluiting is nodig voor het herstel van het viaduct over de busbaan in Hoogkerk. Circa twintig jaar geleden heeft onder het viaduct een felle brand gewoed. Destijds is het viaduct deels hersteld en weer in gebruik genomen. Nu is besloten het viaduct helemaal te herstellen, om zo een lange levensduur te garanderen.

Schade

Bij de reparatiewerkzaamheden bleek dat de schade aan het viaduct groter is dan verwacht. De oude schades aan de druklaag van het asfalt zijn in het verleden niet altijd goed hersteld. Ook was er schade op andere plekken van het viaduct, meer onder de busbaan. De verwachting is dat het herstel van de extra schades twee weken langer duurt. De uitloop van de werkzaamheden heeft geen directe gevolgen voor de verdere planning van het project.

Afsluitingen komend weekend

De geplande afsluitingen komend weekend gaan wel gewoon door. Van vrijdagavond 12 mei (21.00 uur) tot maandagochtend 15 mei (06.00 uur) is de A7 dicht van Hoogkerk tot Groningen-West. Deze afsluiting is dus voor het verkeer richting Groningen. Het verkeer naar de stad wordt omgeleid via Hoogkerk en het Hoendiep. Verkeer naar het zuiden (A28) rijdt om via Peize.

Vrijdag-, zaterdag- en zondagnacht is de A7 ook in de andere richting dicht. Tussen 20.00 uur en 07.00 uur kan het verkeer vanaf het Julianaplein niet richting Hoogkerk. Overdag is de A7 wel beschikbaar voor verkeer van Groningen naar Hoogkerk.