Nieuws

Albert Heijn-filialen Groningen nog geen last van staking

Meerdere filialen van Albert Heijn in Groningen laten weten nog geen hinder te ondervinden van de staking van medewerkers van de distributiecentra van de supermarktketen. In elk geval de filialen aan de Brugstraat, de Nieuwe Ebbingestraat, de Rijksweg en op de Vismarkt hebben vandaag gewoon nog volle schappen.


Leestijd: 1 minuut

Albert Heijn-filialen Groningen nog geen last van staking
Albert Heijn-filialen Groningen nog geen last van staking

Medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn staken vandaag voor een betere cao. Dat melden vakbonden CNV en FNV. FNV zet in op een loonstijging van 14,3 procent. Daar ging Albert Heijn niet op in. Het concern stelt een loonsverhoging van 6 procent voor, en wil daar in januari nog 2 procent bij op doen. 

Of er in de filialen in Groningen nog lege schappen gaan komen, is volgens een woordvoerder van het concern lastig in te schatten. “Op dit moment is het effect van de acties nog niet zichtbaar. Mochten de stakingen langer aanhouden, dan kan het zo zijn dat er producten niet meer op voorraad zijn, maar welke producten dat zullen zijn en in welke winkels is lastig te voorspellen.”

Omdat er ook wordt gestaakt bij het distributiecentrum in Zwolle – die de bevoorrading van filialen in het noorden van het land verzorgt – kunnen er de komende dagen wel problemen gaan ontstaan, mocht de staking aanhouden. Voor nu lijken die problemen er nog niet te zijn. Een medewerker van de Albert Heijn aan de Nieuwe Ebbingestraat laat weten dat de vracht en de verwachte levertijden voor nu nog geen problemen lijken op te leveren.