Nieuws

Ambulancebus door takelwagen naar Groningen gesleept

Een sleepwagen heeft de ambulancebus met zes corona patiënten dinsdagavond pas rond middernacht afgeleverd in Groningen. Het voertuig strandde eerder op de avond op de A73 in Brabant met motorpech.


Leestijd: 1 minuut

Ambulancebus door takelwagen naar Groningen gesleept
Ambulancebus door takelwagen naar Groningen gesleept

De bus, die normaal op Groningen Airport Eelde gestationeerd staat, was in de middag naar het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen gereden om daar coronapatiënten op te halen. Op de terugweg ging het op de A73 ter hoogte van Vierlingsbeek mis. De bus viel stil, mogelijk vanwege een koelvloeistoflekkage.

Er werd direct groot alarm geslagen. Zes ambulances, een traumahelikopter en verschillende politiewagens rukten uit. In eerste instantie werd geprobeerdom de bus ter plaatse te repareren,maar toen dat niet lukte werd besloten om de bus achter een sleepwagen te hangen. 

De zes patiënten en het verplegend personeel kon aan boord blijven. In Nijmegen werd in een ziekenhuis voor de zekerheid een medische controle uitgevoerd. Toen de artsen aldaar groen licht gaven kon het bijzondere konvooi doorrijden naar Groningen waar het dus rond middernacht arriveerde.

(Foto: Raymond Bos)