Nieuws

Apotheekmedewerkers in staking

Medewerkers van apotheken in Drenthe, Friesland en Groningen leggen vandaag het werk neer. Dus ga je vandaag naar de apotheek voor medicijnen, dan is er de kans dat je met lege handen terug naar huis moet. De medewerkers voeren actie voor een betere cao.


Leestijd: 1 minuut

Afgelopen tijd werd er al in verschillende andere delen van Nederland gestaakt door apotheekmedewerkes, nu is ook het noorden aan de beurt. Volgens vakbonden CNV en FNV zit er nog steeds geen beweging in het cao-conflict.

Volgens de vakbonden zijn de lonen van de apotheekmedewerkers te laag. Werkgevers willen het salaris niet meer dan twee procent verhogen. “Dat is onder het niveau van de inflatie en daarmee gaan deze mensen nog verder achteruit”, stelt FNV-bestuurder Ralph Smeets.

Ook vinden de vakbonden dat de werkdruk te hoog is, en niet in verhouding staat met de lonen. Dat zorgt ervoor dat veel personeel de apotheekbranche verlaat.

Vorige week was er een protest van apotheekmedewerkers in Den Haag. Zij wilden aandacht vragen voor het probleem van minister Fleur Agema van Volksgezondheid. Maar dit leidde niet tot concrete resultaten.