Nieuws

Appartement Stones verhuist van Groninger Museum naar Suikerzijde

De Suikerzijde heeft aan het langste eind getrokken bij de veilig van objecten uit de tentoonstelling van de Rolling Stones: de replica van het tweekamerappartement waar Mick Jagger en Keith Richard als tieners hebben gewoond verhuist dit voorjaar van het Groninger Museum naar De Suikerzijde.


Leestijd: 1 minuut

De replica van het appartement was een van de meest besproken objecten van de Rolling Stones-expositie Unzipped in het Groninger Museum. In het echte appartement zijn de Stones opgericht.

De expositie over de Rolling Stones was van juni 2023 tot januari 2024 in het Groninger Museum te zien en werd afgesloten met een veiling van veel objecten uit de tentoonstelling, waaronder naast het appartement onder andere ook de lichtsculptuur van de tong.

Projectdirecteur Jan Kleine van De Suikerzijde hoefde niet lang na te denken over deelname aan de veiling. “Het appartement staat wat ons betreft voor historie, voor creativiteit, muzikaliteit, bravoure en reuring. Maar ook voor ondernemerschap en toekomst als je beseft wat voor een indrukwekkend muzikaal imperium de Stones vanuit dat rommelige appartement hebben opgebouwd. Dat past allemaal heel goed bij de ambities en ideeën die we met De Suikerzijde hebben.”

Als alles volgens planning verloopt is het appartement deze zomer te bezoeken op het Suikerterrein. Waar het appartement een plekje krijgt is nog niet bekend.