Nieuws

Arjen Robben stopt definitief als profvoetballer: 'Uiteindelijk moet je ook eerlijk zijn naar jezelf'

Arjen Robben is komend seizoen niet meer te zien in het shirt van FC Groningen. De Bedumer stopt als profvoetballer. Dat heeft hij net via de website van FC Groningen bekend gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen wint niet bij afscheidsfeestje Robben
FC Groningen wint niet bij afscheidsfeestje Robben

Robben laat weten dat hij nog heel graag wil voetballen, maar dat hij toch tegen te veel fysieke drempels aanliep. "Het voetbal wil nog wel, maar je moet op een gegeven moment realistisch zijn. Dan moet je een verstandige beslissing nemen en die heb ik nu genomen. Je moet ook eerlijk zijn naar jezelf, maar deze beslissing moet nog wel even indalen."

Het is nog niet bekend of Robben een andere functie binnen de club gaat vervullen. De technische staf wil graag van zijn kwaliteiten gebruik blijven maken. Robben wil eerst wat afstand nemen en tijd doorbrengen met zijn gezin. "Ik kan nog niet zoveel zeggen over de toekomst. Dat zullen we zien. De verbinding met FC Groningen zal er altijd zijn."

Arjen Robben is met twaalf landstitels in vier verschillende landen de meest succesvolle Nederlandse clubvoetballer ooit. Hij speelde achtereenvolgens voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Hij won veel landstitels en bekers. Een persoonlijk hoogtepunt voor de vleugelaanvaller is de finale van de Champions League in 2013 in Londen. De spits van Bayern München maakt de enige en dus winnende treffer in het duel met rivaal Borussia Dortmund. 

Held
Na twaalf landstitels, zes voetbaleindrondes met het Nederlands Elftal en 96 Oranje-caps komt er nu een definitief einde aan de imposante voetbalcarrière van Arjen Robben. Mede vanwege zijn comeback bij FC Groningen, de getoonde clubliefde en zijn niet aflatende doorzettingsvermogen heeft hij een onbeschrijflijk gevoel van trots naar boven weten te halen bij alle Groningers en is Robben voor alles en iedereen rondom de club voor eeuwig een ware held.

Bekijk de video voor het volledige interview met Arjen Robben over zijn beslissing om te stoppen met zijn actieve voetbalcarrière.