Nieuws

Atelier en stoffenboetiek De Kleermaker opent deuren in Oude Boteringestraat

Groningen is binnenkort een atelier en stoffenboetiek rijker. Op vrijdag 6 oktober opent De Kleermaker haar deuren in de Oude Boteringestraat in Groningen. De 25-jarige kleermaker Jochem Schuitema is de trotste eigenaar.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Stella Dekker
Foto | Stella Dekker

Voor Schuitema is de boetiek een droom die uitkomt. Al sinds 2018 heeft hij zijn eigen atelier, maar nu is het tijd voor zijn eigen stoffenboetiek. “Vanaf kleins af aan heb ik altijd al mooie dingen willen maken”, zegt hij. Het was dus geen verrassing dat hij de mbo-opleiding modematen kleding ging volgen en al op zijn 16e op eigen initiatief een kledinglijn uitwerkte.

Met de boetiek hoopt Schuitema mensen meer kennis te bieden over stoffen en zijn ambacht. “Ik denk dat het goed is om te blijven kijken naar opties om zelf kleding te maken of op te knappen, in plaats van dat je elke keer weer wat nieuws koopt. Dit is duurzaam en goed voor het milieu.”

De Kleermaker biedt alles voor het maken van kleding en interieuritems. Van patronen tot aan stoffen, garen, ritsen en knopen: alles wat je nodig hebt om zelf achter de naaimachine te gaan zitten. In de winkel liggen onder andere stoffen uit Duitsland, Oezbekistan en India. Ook vind je er patronen van Viki Sews. Naast een walhalla aan stoffen, garen en patronen kun je bij De Kleermaker ook nog steeds terecht voor kledingstukken op maat. Ga je liever zelf aan de slag? Dit kan ook. De Kleermaker zal verschillende workshops gaan aanbieden.

Op 6 oktober zal De Kleermaker om 13.00 feestelijk haar deuren openen voor het publiek. Voor de eerste 50 aanwezigen staat er een goodiebag klaar waar onder andere een kortingscoupon van de boetiek in zit. Meer informatie over het aanbod van De Kleermaker is te vinden op het Instagramkanaal @dekleermaker_