Nieuws

Auto's rijden vanaf woensdag over een gloednieuw stukje asfalt richting de westelijke ringweg

Auto’s die vanuit Drachten of vanaf het Julianaplein richting de westelijke ringweg rijden, kunnen vanaf vandaag, woensdag, een gloednieuw stukje asfalt uitproberen. De tijdelijke weg is vanochtend opengesteld voor verkeer.


Leestijd: 1 minuut

Verkeer dat vanuit de richting Drachten komt, gaat met een lus onder Ring Zuid door richting de tijdelijke weg, die verderop aansluit op de westelijke ringweg. Verkeer vanaf het Julianaplein is ook aangesloten op de tijdelijke weg. De nieuwe, tijdelijke weg ligt naast de vroegere ringweg, zodat daar ruimte ontstaat om een nieuw viaduct te bouwen.

“Als beloning voor jullie geduld hebben we een puzzeltocht uitgezet op de gele borden met zwarte cijfers en letters”, grapt communicatiemanager Kirsten Smit van Aanpak Ring Zuid op LinkedIn. “Degene die als eerste het raadsel oplost, krijgt een geheel nieuwe zuidelijke ringweg! En een stukje west, zoals jullie inmiddels hebben begrepen na deze tien dagen afsluiting. Geniet van dit met zorg neergelegde nieuw stukje asfalt en tot de volgende stremming.”

Vanaf het Julianaplein wordt ook een definitieve verbindingsboog gebouwd. Die zal pas in gebruik worden genomen als het definitieve viaduct van de westelijke ringweg, ter hoogte van MartiniPlaza, klaar is. Dat zal in het voorjaar van 2024 zijn.