Nieuws

Autosalon van het Noorden: de vetste, snelste en meest exclusieve auto’s naar MartiniPlaza

Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Komend weekend, zaterdag 25 en zondag 26 februari, is in MartiniPlaza de eerste editie van de Autosalon van het Noorden. Op de autoshow zijn de meest exclusieve en bijzondere auto’s te spotten. Van de Porsche 918 Spyder tot de Laferrari en de Ferrari F40. Klapstuk is de Formule 1-auto van Max Verstappen, waarmee hij in 2014 in Australië zijn allereerste Formule 1 reed.


Leestijd: 2 minuten

Autosalon van het Noorden: de vetste, snelste en meest exclusieve auto’s naar MartiniPlaza
Autosalon van het Noorden: de vetste, snelste en meest exclusieve auto’s naar MartiniPlaza

De autosalon is een initiatief van Martin van Dijken, van het Groningse bedrijf Sportwagenpolis. Van Dijken vond het tijd dat er eens een vette autoshow in Groningen plaatsvond. “Normaal gesproken vindt dit soort events alleen in Rotterdam of Amsterdam plaats. En dus eindelijk eens in Groningen!”

Van Dijken is erin geslaagd de meest exclusieve, vette en snelle bolides naar Groningen te halen. Het gaat om honderden in totaal, en veelal auto’s de je normaal gesproken niet op de weg tegenkomt. Neem de twee bloedjesnelle en peperdure hypercars van Munsterhuis Ferrari: de LaFerrari en de Enzo Ferrari.

Mercedes Wensink komt onder andere met de Mercedes Benz SLR Mc Laren en de Maybach 57SC Coupe, waar er maar acht van gemaakt zijn. De auto was ooit van oud-profvoetballer Samuel Eto’o, die onder meer voor FC Barcelona speelde. Ook kan het publiek zich vergapen aan de Lamborghini Aventador, de nieuwe Porsche 992 GT3RS, de LaFerrari, Porsche 918 Spyder en de Ferrari 812 Competizione. Mooi detail: Formule 1 coureur Carlos Sainz heeft deze gelimiteerde Ferrari recent cadeau gekregen van de Italiaanse autobouwer.

Het klapstuk van de autoshow is een heuse Formule 1 auto. En dan niet zomaar eentje, maar de originele auto waarmee Max Verstappen in zijn eerste seizoen in de Formule 1 in Australië reed. Dat deze auto nu voor het grote publiek te zien is, is uniek en het zal waarschijnlijk niet nog een keer gebeuren, vertel Van Dijken. De auto is eigendom van een ondernemer uit Hengelo en die maakt voor de Autosalon van het Noorden eenmalig een uitzondering.

Oordoppen mee

Oordoppen zijn tijdens het weekend geen overbodige luxe, waarschuwt de organisator met een knipoog. De zaal waar normaal gesproken de wedstrijden van Donar plaatsvinden, wordt voor deze keer omgetoverd tot een heuse Carcatwalk. Vanaf de tribune kunnen de bezoekers  genieten van auto’s met een bijzonder verhaal en vooral: bijzonder geluid.

Van Dijken noemt als voorbeeld de Nissan GTR van GTRLeslie: een auto die vuur spuwt.

Kaarten zijn hier te koop.

https://www.autosalonvanhetnoorden.nl