Nieuws

Iedereen kan kunst maken bij VRIJDAG, begin gewoon

Iedereen kan kunst maken bij VRIJDAG: vanaf 6 maanden tot 100 jaar. Met of zonder ervaring, meer of minder talent: je kunt direct beginnen. Onder begeleiding van bevlogen kunstenaar-docenten, word je uitgedaagd om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen op het gebied van muziek, theater en beeldende kunst. Dit voorjaar kun je bij VRIJDAG kiezen uit meer dan 120 verschillende cursussen, lessen en eendaagse workshops.


Leestijd: 1 minuut

Iedereen kan kunst maken bij VRIJDAG, begin gewoon
Iedereen kan kunst maken bij VRIJDAG, begin gewoon

Word jij ontzettend blij van muziek en wil je samen met anderen muziek (leren) spelen en maken? Kies jouw instrument en doe mee in een van onze koren, ensembles of bands. Of bedenk je eigen muziek bij de Vrije Muzikanten en wees dirigent, componist én muzikant in één!  

Leer om te schilderen als De Ploeg, ontdek spelenderwijs verschillende druktechnieken of probeer een pakkend verhaal te vertellen in een foto(serie). Houd je van mode, kleding maken én duurzaamheid? Kom dan up-, re- of downcyclen in het modeatelier.

Duik in de wereld van theatergeschiedenis of geef je komische talent een podium. Combineer theater en zang in de musicalgroep of laat je fantasie de vrije loop met een groep enthousiaste theaterliefhebbers. Een introductiecursus theater is dé beste manier om te kijken of acteren iets voor je is.

Kies de cursus die bij jou past op bijvrijdag.nl. Het nieuwe cursusseizoen start op 31 januari. Vroege inschrijvingen zijn gegarandeerd van een plek, alle cursussen hebben een maximaal aantal deelnemers.

Corona-maatregelen

De gezondheid en veiligheid van onze cursisten, docenten, bezoekers en medewerkers staat altijd voorop. Daarom volgen we nauwgezet de adviezen en richtlijnen van de overheid en onze branchevereniging. Ook bestaat er bij VRIJDAG de mogelijkheid om restitutie van cursusgelden aan te vragen voor gemiste lessen ten gevolge van een lockdown.

Voor iedereen betaalbaar

Voor kinderen, jongeren én volwassenen met een Stadjerspas wordt het lesgeld en/of instrumentenhuur tot maximaal € 450,- vergoed door het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Volwassenfonds Sport & Cultuur. Studenten (t/m 27 jaar) krijgen 10% korting.

Jouw cultuurbudget kun je aanvragen via één van onze cultuurcoaches die intermediair zijn voor de fondsen.