Nieuws

Berndt Benjamins voorgedragen als nieuwe wethouder van Groningen

De fractie van D66 heeft gemeenteraadslid Berndt Benjamins voorgedragen als opvolger van vertrekkend wethouder Paul de Rook. Het is de bedoeling dat hij de portefeuille met onder meer financiën, economische zaken, cultuur en democratie overneemt.


Leestijd: 1 minuut

Berndt Benjamins voorgedragen als nieuwe wethouder van Groningen
Berndt Benjamins voorgedragen als nieuwe wethouder van Groningen

D66 zocht een kandidaat die in de korte periode tot aan de verkiezingen snel in staat zou zijn de functie van wethouder over te nemen.

Benjamins is vanaf 2010 actief in diverse politieke rollen, zoals raadslid, fractievoorzitter en nu als vice-voorzitter van de raad. Daarnaast heeft hij in de horeca en het bedrijfsleven ervaring opgebouwd. D66 fractievoorzitter Tom Rustebiel: "Wij zijn blij dat Berndt zich hiervoor vrij kan en wil maken en hebben alle vertrouwen in de samenwerking."

Benjamins laat weten "bijzonder verheugd en vereerd te zijn" met deze voordracht van zijn fractie. "Ik vind het een prachtige uitdaging om wethouder te mogen worden van deze gemeente en in het bijzonder om Paul op te volgen".

Berndt Benjamins werkt momenteel als lid van het Management Team en locatieleider bij jeugdhulpinstelling IN2-PSY. D66 wil Benjamins voordragen tijdens de raadsvergadering van 7 juli.