Nieuws

Besneeuwd Groningen verkozen tot Foto van het Jaar

Een foto van de Hoge der A in de sneeuw is verkozen tot Foto van het Jaar bij de eerste editie van Discover Groningen Photos of the Year. De Groningse fotowedstrijd is in het leven geroepen om de stad en de vele fotografen extra onder de aandacht te brengen.


Leestijd: 1 minuut

De vakjury, bestaande uit de fotografen Harmen van der Vaart, Marion Stoffels, Rianne Mellema, Dillen van der Molen en Alexander Postma, ging op zoek naar de mooiste foto’s van de stad Groningen in 2021. De winnende foto komt van de hand van Daniël de Jong. “Een enorm warme foto. De sfeer zorgt ervoor alsof we zelf bij het moment aanwezig zijn. Genieten”, aldus jurylid Mellema.

Er werd ook een publieksprijs uitgereikt, waarbij het Groningse publiek kon kiezen uit een selectie van twintig foto’s die de vakjury had uitgekozen uit alle inzendingen. Uit de duizenden stemmen is een foto van Nickey Smolders als winnaar uit de bus gekomen. Ook deze foto toont winterse taferelen. Volgens jurylid Marion Stoffels is dit geen verrassing: “Een treffende foto over 2021, waar op onze Groningse grachten op een prachtige Hollandse winterdag geschaatst werd. Een vredig beeld van één van onze hoogtepunten van het afgelopen jaar.”

Het team van Discover Groningen is zeer te spreken over het verloop van de wedstrijd en het enthousiasme van de vakjury, deelnemers en het publiek. “We zijn erg tevreden met het verloop van deze eerste editie van de Discover Groningen Photos of the Year. Er heerst veel enthousiasme en trots omtrent alle mooie foto’s die gedurende het jaar van de stad Groningen gemaakt zijn”, aldus mede-initiatiefnemer Pepijn Koning. “Het is dan ook geweldig om deze foto’s en fotografen middels deze wedstrijd nog eens extra in het zonnetje te zetten. Volgend jaar volgt zeker een tweede editie.”

Samen zijn deze twee foto’s de mooiste foto’s van de stad Groningen in 2021 en dragen ze de titel ‘Discover Groningen Photos of the Year 2021’. Naast de eeuwige roem ontvangen beide winnaars een cadeaubon ter waarde van 150 euro voor Fotowinkel Sipkes in Groningen.