Nieuws

Bestuur Vindicat schorst leden die doodsbange ganzen in huis hadden

De Groningse studentenvereniging Vindicat heeft de bewoners van het Vindicathuis waar dit weekend twee levende en doodsbange ganzen werden aangetroffen, geschorst en de banden met hen verbroken.


Leestijd: 1 minuut

Bestuur Vindicat schorst leden die doodsbange ganzen in huis hadden
Bestuur Vindicat schorst leden die doodsbange ganzen in huis hadden

Bij nieuwssite Sikkom was dit weekend een foto binnengekomen van een studentenhuis met een groot (omgekeerd) hakenkruis op de muur en een gans voor het raam. Medewerkers van de Dierenambulance hebben daarop twee ganzen uit het huis gehaald. De dieren zouden doodsbang zijn geweest, en hadden beschadigde veren.

Het bestuur van Vindicat laat in een verklaring weten ‘ontzettend te zijn geschrokken’ en spreekt van ‘beschamend’ en ‘onthutsend’ gedrag.

Volgens het bestuur distantieert de vereniging zich per direct van het desbetreffende huis en worden de banden voor onbepaalde tijd verbroken. Dat houdt in dat de leden zich ‘in huisverband’ niet langer mogen deelnemen aan verenigingsactiviteiten. “Daarnaast leggen wij de inwoners van dit huis een schorsing op. De exacte lengte van deze schorsing moet blijken uit vervolgonderzoek, dat de komende dagen plaats zal vinden", reageert het bestuur. "Afhankelijk van het onderzoek nemen wij eventueel ook verdere maatregelen.”

De ganzen zitten nu in een opvang van de Dierenambulance. Daar kunnen ze aansterken.