Nieuws

Betaald parkeren uitgebreid naar groot deel van de stad

Het gemeentebestuur wil vanaf oktober in een groot gebied in de stad betaald parkeren invoeren. Het gaat om de wijken Paddepoel, Selwerd, De Hoogte, Coendersborg, Helpman, De Wijert-Noord, Corpus den Hoorn en delen van de Hoornse Meer. Ook de Stadshavens, De Suikerzijde, de nieuwe woontoren aan de Regattaweg en het Stadspark worden op termijn meegenomen.


Leestijd: 1 minuut

Ook wil het college betaald parkeren invoeren in de delen van de Oosterparkwijk en de Indische Buurt waar parkeren nu nog gratis is.

Goedkopere parkeervergunning

De bewoners van deze wijken zijn straks minder kwijt aan hun parkeervergunning dan bewoners die dichter bij de binnenstad wonen. Ze betalen straks 49 euro per jaar; een bezoekersvergunning kost datzelfde bedrag.

De gemeente hoopt met de maatregel de parkeerdruk in de stad omlaag brengen. Het college kiest er deze keer voor om parkeeroverlast niet per wijk op te lossen, maar betaald parkeren in één keer in een groter gebied in te voeren. Zo wil het college voorkomen dat de overlast zich verplaatst naar wijken waar parkeren nog wel gratis is.

Als de raad akkoord gaat wordt in oktober een begin gemaakt met het invoeren van betaald parkeren in deze wijken. Het invoeren kost twee jaar. De laatste wijken zijn in de lente van 2023 aan de beurt.