Nieuws

Bevrijdingsdag in Groningen: geen Stadspark, wel festival online

Geen Bevrijdingsfestival in het Stadspark vandaag, maar wel een Bevrijdingsfestival online: Groningen ON AIR. Vanaf 13.00 uur vanmiddag wordt er negen uur lang radio gemaakt, en komen optredens voorbij van onder andere TikTok Tammo, Noordpool Orkest, Inge van Calker, Goldkimono, Orange Skyline en Myron Hamming.


Leestijd: 1 minuut

Bevrijdingsdag in Groningen: geen Stadspark, wel festival online
Bevrijdingsdag in Groningen: geen Stadspark, wel festival online

De uitzending wordt aan elkaar gepraat door verschillende presentatoren, waaronder Arno van der Heyden, Lara Harbers, Willem Groeneveld, Marc Wiers, Wilbert van de Kamp, Marijn Strikwerda, Henri Haan en Michael Kenton.

Regionale line-up
De organisatie heeft ervoor gekozen de line-up regionaal te houden, en met namen als The Vices, Blanks, Orange Skyline, Inge van Calkar, Goldkimono, TikTok Tammo, De Blenders, DJ Ulst, Bert Hadders, WadAap, Them Dirty Dimes, Laura Jansen, Bab Ad-Daar, VanDeStraat, Jonathan Rodes, Swinder, DJ Irie, Izaline & Ed, CYNN én Fred Goverde.

De basis van de radio-uitzending is de verhalen van 75 jaar vrijheid in Groningen. Tijdens Bevrijdingsfestival 'On Air' worden de indrukwekkende verhalen op een muzikale wijze verteld in het radioprogramma.

Ode aan de Vrijheid
Speciaal voor 75 + 1 jaar vrijheid hebben Thijs de Vlieger en Reinout Douma uit Groningen het lied Ode aan de Vrijheid gecomponeerd. Het lied is afgelopen vrijdag opgenomen in de Suikerfabriek in Groningen. Inwoners van Groningen is gevraagd het refrein thuis mee te zingen en daarvan een opname te maken. Die beelden werden tijdens de opname in de Suikerfabriek geprojecteerd op de achterwand.

Vier hier online de vrijheid!