Nieuws

Bewaking bij studentenpanden na uit de hand gelopen feestje

Studentenhuisvester SSH zet beveiliging in bij al zijn Groningse studentenpanden om te voorkomen dat er in coronaperiode feesten worden gehouden. Aanleiding is een feest in een SSH-studentencomplex aan het Winschoterdiep, afgelopen weekend. De politie moest er toen aan te pas komen om het feest te beëindigen.


Leestijd: 1 minuut

Bewaking bij studentenpanden na uit de hand gelopen feestje
Bewaking bij studentenpanden na uit de hand gelopen feestje

Dat meldt vanmorgen de Universiteitskrant.  Volgens het bericht zorgde het feestje in de nacht van vrijdag op zaterdag voor zoveel geluidsoverlast dat er diverse meldingen kwamen bij de politie, die er daarom ’s nachts om twee uur een eind aan maakte.

Dat feestje was de tweede festiviteit die week, want vorige week dinsdag was er ook al een feest. Op het feestje van vrijdagavond waren er volgens het bericht vijftig mensen af gekomen. De SSH is zeer verontwaardigd over het feit dat de studenten ( merendeels internationals) heeft feest organiseerden.

"Dit soort feesten en samenkomsten is compleet onaanvaardbaar", zo liet de SSH zaterdag in een mail weten aan de huurders. Zij worden gewaarschuwd dat mochten ze opnieuw in de fout gaan, dit grote consequenties voor hen zal hebben. Om te voorkomen dat de studenten nogmaals in de fout gaan is de bewaking ingesteld.

En ook mogen bewoners geen gasten ontvangen. Wie niet in het complex woont, is er nu niet welkom. Bovendien: in de gemeenschappelijke ruimtes mogen maximaal vier mensen op gepaste afstand samenkomen en na 22 uur ’s avonds mogen mensen überhaupt niet meer samenkomen in de gemeenschappelijke ruimtes. Overtreders zullen streng worden aangepakt.