Nieuws

‘Bloemencorso Eelde gaat in afgeslankte vorm door’

Het Bloemencorso in Eelde gaat dit jaar in principe door in afgeslankte vorm. Dat heeft de organisatie laten weten aan RTV Drenthe. De corsowagens zullen op 4 en 5 september te zien zijn in Eelde.


Leestijd: 1 minuut

‘Bloemencorso Eelde gaat in afgeslankte vorm door’
‘Bloemencorso Eelde gaat in afgeslankte vorm door’

Volgens de organisatie maken de gunstige besmettingscijfers het mogelijk om dus toch een corsoweekend te organiseren. Eerder al werd besloten om toch bloembollen te planten. Ook de veertien wijkteams waren al begonnen aan de werkzaamheden voor de corsowagens. 

Tijdens het corsoweekend is er een parade met corsowagens en marskorpsen. Langs de route zullen – zoals het nu lijkt – geen regels zijn. De organisatie rekent op gezond verstand. Er komt wel een evenemententerrein, maar daar kun je alleen naartoe met een vaccinatie of negatief testbewijs. Het festivalterrein is wel aangepast. Zo is er geen VIP-tent en komt er ook geen markt. Ook zal er geen tribune zijn. 

De organisatie houdt nog wel slag om de arm, zo laat men weten op de site van RTV Drenthe. Zo is nu nog niet duidelijk hoe de coronamaatregelen in september zijn. Ook zijn er nog veel wijzigingen in de vergunningsaanvraag bij de gemeente.