Nieuws

Boodschap van Mick Jagger: kom naar Groningen!

“I hope you come along and see it!” Niemand minder dan Mick Jagger roept mensen op om vooral naar Groningen te komen! En niet zonder reden: vanaf 14 november is in het Groninger Museum de expositie Unzipped The Rolling Stones te zien.


Leestijd: 1 minuut

Boodschap van Mick Jagger: kom naar Groningen!
Boodschap van Mick Jagger: kom naar Groningen!

The Rolling Stones – Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband. Na Londen, de Verenigde Staten en Azië gaat de expositie in vernieuwde vorm door Europa touren, met de primeur voor Groningen.

Aan de hand van ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band, geeft de tentoonstelling een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Er zijn niet alleen instrumenten en stage designs te zien, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen. De tentoonstelling was eerder al te zien in Londen, de VS en Azië.

Fans kunnen in de tentoonstelling door de unieke erfenis van de band reizen, eindigend met een speciaal slotmoment waarin de bezoeker in een iconische Stones-ervaring beleeft via de multidimensionale Dolby Atmos Sound-technologie, gefaciliteerd door PMC (The Professional Monitor Company). 

De tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped, delivered by DHL, is vanaf 14 november 2020 te zien en duurt tot 28 februari 2021. Een ticket voor volwassenen kost € 29. Tickets zijn te koop vanaf 1 oktober om 10 uur via onderstaande link. Het museum verruimt gedurende de expositie de openingstijden van 10 tot 22 uur.

Ga voor meer informatie over de Rolling Stones expositie en de kaartverkoop naar deze speciale website.