Nieuws

Bouw Kattenbrug kan worden hervat

De bouw van de Kattenbrug in de binnenstad van Groningen kan per direct worden hervat. Dat heeft de Raad van State dinsdag besloten. De verwachting is dat medio februari de eerste bussen over de brug kunnen rijden.


Leestijd: 1 minuut

Bouw Kattenbrug kan worden hervat
Bouw Kattenbrug kan worden hervat

De aanleg van de brug werd eerder dit jaar door de Raad van State stilgelegd nadat een omwonende naar het hoogste rechtsorgaan was gestapt. Hij vond dat de vergunning in strijd was met het bestemmingsplan, en de Raad gaf hem daarin gelijk. De Raad wilde dat de gemeente een nieuwe vergunningsprocedure zou opstarten.

Dinsdagmiddag werd het verzoek van de gemeente Groningen om de schorsing van de aanleg van de Kattenbrug op te heffen door Raad van State toegewezen. Dat betekent dat de bouw per direct kan worden hervat.

De beide landhoofden van de Kattenbrug zijn eerder dit jaar al gebouwd. Begin november kan vervolgens het brugdek zelf worden geplaatst.

De verwachting is dat medio februari de eerste bussen over de Kattenbrug kunnen rijden. Vanaf dan kunnen de bussen ook van de Grote Markt worden geweerd. In het voorjaar van 2022 start dan aansluitend de herinrichting van de Grote Markt.

De beide kades aan weerszijden van de Kattenbrug zullen aansluitend worden aangelegd. Dat heeft dan geen vergaande consequenties voor het doorgaande verkeer.