Nieuws

Brandend voorwerp gegooid naar woning Padangstraat

Aan de Padangstraat in Groningen is een brandend voorwerp tegen een woning gegooid. Het voorwerp zorgde voor een brand voor de deur van de woning.


Leestijd: 1 minuut

Maandagavond om 21 uur kreeg de politie een melding van een brand aan de Padangstraat in Groningen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was het de bewoner al gelukt om het vuur voor zijn woning te doven. Er bleek flinke schade aan de voordeur.

De politie is direct een onderzoek gestart. Het politieonderzoek naar waarom het brandende voorwerp naar de woning is gegooid loopt nog.

Rond 21:45 uur is een 32-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. In de woning van deze verdachte zijn een nepvuurwapen en verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. 

Getuigen

Op dit moment vraagt de politie aan getuigen om zich te melden: “Heeft u iets gezien rond 21:00 uur aan de Padangstraat wat met deze brandstichting te maken heeft en heeft u de politie nog niet gesproken? Of heeft u camerabeelden uit de omgeving waar mogelijk iets op is te zien? Bijvoorbeeld van een deurbelcamera of een dashcam. Of heeft u andere informatie over dit incident? Deel dit met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken.”