Nieuws

Brandweer komende nacht extra alert; extra monitoring

De brandweer in Groningen is komende nacht extra alert. Net als voorgaande jaarwisselingen is de bezetting van de kazernes maximaal, maar is er wel extra operationele ondersteuning opgeroepen. In totaal gaat het om vijftien man, die zich komende nacht onder andere bezighouden met monitoring en bekijken waar welke inzet nodig is, aldus een woordvoerder van de brandweer.


Leestijd: 1 minuut

Volgens de brandweer zijn de brandweerposten in de provincie net als voorgaande jaarwisselingen maximaal bezet. Er zijn dus niet meer brandweermensen op de been. Wel maakt de brandweer in Groningen dit jaar voor het eerst gebruik van bodycams. Met de inzet van bodycams worden de brandweermensen extra beschermd. Mocht er iets voorvallen bij een inzet, dan kunnen de beelden gebruikt worden als bewijsvoering bij eventuele strafzaken.

Afgelopen nacht moest de brandweer al meerdere malen uitrukken. Aan de Kring in de stad werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand, nadat de bewoners een luide knal hoorden en een gaslucht in huis roken. Uiteindelijk bleek dat er vuurwerk op het dak was ontploft. Daarnaast waren erop verschillende plekken in de provincie buitenbrandjes, onder andere in Nieuwe Pekela en Opende.

Volgens de brandweer was afgelopen nacht daarmee niet drukker of onrustiger dan voorgaande jaren.