Nieuws

Brandwondencentrum Groningen: 23 vuurwerkgewonden afgelopen dagen, maar Jaarwisseling zelf was rustig

In het Brandwondencentrum Groningen gevestigd in het Martini Ziekenhuis zijn 23 mensen behandeld voor verwondingen door vuurwerk, en 13 voor verwondingen bij carbid schieten. Deze slachtoffers komen uit het hele Noorden. Alleen al de afgelopen nacht werden op de Spoedeisende Hulp in het Martini Ziekenhuis 16 patiënten behandeld. Dat meldt het Ziekenhuis zondagmorgen in een persbericht. Volgens het Ziekenhuis was het al met al een zeer rustige nieuwjaarsnacht


Leestijd: 1 minuut

Groningse ziekenhuizen beperkt bereikbaar door storing Vodafone
Groningse ziekenhuizen beperkt bereikbaar door storing Vodafone

Op de Spoedeisende Hulp van het Martini Ziekenhuis melden zich in de vanaf 31 december 00.00 uur 16 mensen. Het was een bijzonder rustige nieuwjaarsnacht. Door het personeel van de Spoedeisende Hulp zijn twee slachtoffers met vuurwerk-letsel gezien. Eén patiënt is doorgestuurd naar het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis.

In het Brandwondencentrum Groningen komen brandwondenslachtoffers uit het heel Noord – en Oost Nederland. Dit jaar werden in totaal 36 slachtoffers behandeld en/of kregen advies over hun brandwonden in het Brandwondencentrum (2021: 37/2020: 20), waarvan 23 veroorzaakt door vuurwerk en 13 door carbid.

In totaal zijn 7 patiënten opgenomen in het Brandwondencentrum. Verder zijn 12 telefoontjes afgehandeld waarbij er advies is gegeven aan collega (huis)artsen over brandwonden waarmee patiënten zich meldden op de huisartsenpost of de SEH in andere ziekenhuizen.

Verpleegkundig specialist Ina van Ingen Schenau. “Huisartsen en ziekenhuizen weten ons ook goed te vinden voor behandeladvies. Deze expertiserol is duidelijk nodig tijdens de jaarwisseling. We verwachten de komende dagen nog een flinke stijging van het aantal adviesvragen.”