Nieuws

Bron besmetting 62-jarige corona-patiënt uit Nieuwe Pekela nog onbekend

Het is nog niet bekend waar de 62-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela besmet is geraakt met het corona-virus. Dat meldt het Ommelander Ziekenhuis, waar de vrouw in strikte isolatie wordt verpleegd.


Leestijd: 1 minuut

Coronavirus eist nieuw leven in provincie Groningen
Coronavirus eist nieuw leven in provincie Groningen

De vrouw meldde zich op de Spoedeisende Hulp met klachten die niet voldeden aan de klachten die passen bij besmetting met corona.  Ook was de patiënt niet in een risicogebied geweest of in aanraking gekomen met een bevestigde coronapatiënt.

De GGD doet onderzoek naar de bron van besmetting en voert contactonderzoek uit in de thuisomgeving van de patiënt.

Alle ziekenhuismedewerkers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de situatie. Voor hen is er een speciaal telefoonnummer beschikbaar dat dag en nacht beschikbaar is voor vragen. Conform de richtlijnen van het RIVM blijven medewerkers aan het werk zolang ze geen klachten hebben.

Voorbereid

Het Ommelander Ziekenhuis heeft zich volgens eigen zeggen de afgelopen periode intensief voorbereid om patiënten met het coronavirus op de juiste wijze op te kunnen vangen. Zo beschikt het ziekenhuis over 24 isolatiekamers om patiënten op een veilige manier te verplegen. Dit zijn aparte eenpersoonskamers met extra maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Het Ommelander Ziekenhuis neemt maatregelen om het risico op verdere verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Zo is vanaf dit moment nog maar één bezoeker per patiënt per keer toegestaan en enkel wanneer deze bezoeker niet hoest, verkouden is, koorts heeft of recentelijk in een gebied is geweest dat als besmet is aangemerkt . Ook zijn alle bijeenkomsten, afspraken met externe partijen en dienstreizen tot nader order geannuleerd.