Nieuws

Burgemeester Schuiling: “Bereidheid tot vaccineren in Groningen bijzonder groot”

“De bereidheid tot inenten is bijzonder groot, en dat is verheugend!”. Dat zegt burgemeester Koen Schuiling. In een overleg met de gemeenteraad gaf hij een toelichting over het verloop van het vaccinatie-programma in Stad en provincie Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Burgemeester Schuiling: “Bereidheid tot vaccineren in Groningen bijzonder groot”
Burgemeester Schuiling: “Bereidheid tot vaccineren in Groningen bijzonder groot”

Volgens de burgemeester verloopt de vaccinatie van inwoners van Groningen door de GGD volgens schema. Wel is de GGD afhankelijk van de toedeling door het RIVM van haar vaccins.

Momenteel wordt er in Groningen gewerkt aan het vaccineren in verpleeghuizen van bewoners ouder van 85 jaar en van verpleeghuismedewerkers. Volgende week zijn de iets jongere tachtig-plussers aan de beurt.

‘De GGD in Groningen ligt op schema. De bereidheid van inwoners van Groningen om zich te laten vaccineren is bijzonder groot, en dat is een verheugende ontwikkeling”, zo liet de burgemeester weten in antwoord op vragen van het Groningse gemeenteraadslid Wieke Paulusma (D66).

Eerder liet de directeur van de GGD Groningen, Jos Rietveld, weten dat “iedereen die dat wil” deze zomer ingeënt kan zijn, ondanks de moeizame aanlevering van vaccins.

In het overleg met de gemeenteraad noemde burgemeester Schuiling geen datum waarop hij denkt dat iedereen ingeënt is. Maar wel zegt hij dat de “GGD op schema ligt”, en dat zou betekenen dat de vaccinatie van iedereen die dat wil in Groningen deze zomer toch wel (grotendeels) kan zijn afgerond.

(Voor de toelichting van de burgemeester aan de gemeenteraad: klik hier. )