Nieuws

Burgemeester Schuiling roept studenten tot de orde over corona: ‘Het gaat nu echt fout!’

Burgemeester Koen Schuiling gaat vrijdag in gesprek met de studentenverenigingen over het toenemende aantal coronabesmettingen onder jongeren. Woensdag werd bekend dat het aantal nieuwe positieve testen in een week is verdrievoudigd. In meer dan de helft van de nieuwe gevallen gaat het om jongeren tussen de 18 en 24 jaar.


Leestijd: 1 minuut

Burgemeester Schuiling: 'Als gevaarlijke boerenacties doorgaan, vallen er doden'
Burgemeester Schuiling: 'Als gevaarlijke boerenacties doorgaan, vallen er doden'

Schuiling laat op Radio Noord weten dat hij via de studentenverenigingen gelijk een hele grote groep jongeren te pakken heeft. “Ik zie dat het nu echt fout gaat. Houd je aan de maatregelen!”, zei Schuiling op de radio. Daarmee doelt hij op voldoende afstand houden en hygiëne-maatregelen. 

Huisfeesten en derde helft
Volgens de burgemeester worden er steeds meer huisfeesten georganiseerd en zijn er ook veel jongeren die in de horeca de regels overtreden. Ook bij sportclubs wordt er vaak tijdens ‘de derde helft’ te weinig afstand gehouden. 

Schuiling laat verder weten dat er de komende tijd strenger gehandhaafd gaat worden. Er worden dus sneller boetes uitgedeeld als de coronamaatregelen niet in acht worden genomen. 

Ga niet naar buitenland tijdens herfstvakantie
De burgemeester roept tot slot iedereen op om tijdens de herfstvakantie niet naar het buitenland te gaan. Onder de nieuwe besmettingen zitten ook veel Groningers die op vakantie besmet zijn geraakt. “Onze provincie is prachtig en er is van alles te doen. Blijf hier!”, aldus Schuiling op de radio. 

België zet Groningen op code oranje
Het stijgende aantal besmettingen in Groningen heeft er in ieder geval voor gezorgd dat België onze provincie op code oranje heeft gezet. Dat houdt in dat terugkerende Belgen uit Groningen het advies krijgen om zich te laten testen en in quarantaine te gaan. Ook Noord-Brabant, Flevoland, Utrecht, Limburg en Gelderland staan op code oranje. Noord- en Zuid-Holland staan zelfs op code rood.