Nieuws

Camerabeelden van verdachte zedenzaak in Opsporing Verzocht, tenzij hij zich bij politie meldt

De politie gaat dinsdagavond camerabeelden van een verdachte van een zedenzaak in Appingedam tonen in het tv-programma Opsporing Verzocht, tenzij de man zich voor de uitzending meldt bij de politie.


Leestijd: 2 minuten

Drie mannen uit Groningen aangehouden vanwege grootschalige bankhelpdeskfraude
Drie mannen uit Groningen aangehouden vanwege grootschalige bankhelpdeskfraude

Het gaat om een man van 20 tot 40 jaar die op maandagmiddag 21 september in Appingedam enkele jonge meisjes onzedelijk benaderde. Dat gebeurde rond 14.00 en 18.30 uur in de wijk Opwierde. De man werd onder andere gezien op de Mr. AT Voslaan en de Graaf Edzardstraat. De verdachte heeft een lichte huidskleur en op de beelden is te zien dat hij rookt. “Op basis van getuigenverklaringen schatten we de man tussen de 20 en 40 jaar oud, heeft hij een slank postuur en is hij vermoedelijk tussen de 1.70 m en 1.85 m lang”, aldus de politie. 

Tijdens de onzedelijke handelingen droeg de man een groen t-shirt met lichtere een opdruk op de voorzijde, een korte donkere gekleurde broek tot op de knie, donkere schoenen, een zogenaamde grijzige Opa-pet (flatcap), een zonnebril op met donkere glazen. Ook had hij een koptelefoon om zijn nek hangen en droeg de man een donkere rugzak. 

Meld je zo snel mogelijk!
De politie en het Openbaar Ministerie nemen deze zaak hoog op. Als de verdachte zich op dinsdagavond om 20:00 uur nog niet bij de politie heeft gemeld, worden de camerabeelden waarop hij herkenbaar in beeld is daarom in Opsporing Verzocht uitgezonden. “Ben jij deze man? Meld je dan zo snel mogelijk, maar tenminste vóór dinsdagavond 6 oktober om 20.00 uur bij de politie, dan zullen de beelden niet worden vrijgegeven. Je kunt je melden bij een politiebureau of zelf 0800-6070 bellen”, aldus de politie. 

Ook andere informatie die het onderzoeksteam verder kan helpen is van harte welkom. Iedereen met tips over de identiteit van de man of getuigen kunnen contact opnemen met de politie via de Opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. 

Onderzoek
Volgens de politie heeft het incident voor veel onrust gezorgd in de wijk. Er gaan echter verdenkingen rond met daarbij foto’s en video’s van verschillende personen. “We vragen mensen hier zorgvuldig mee om te gaan. Mensen kunnen zo onterecht beschuldigd worden, met alle gevolgen van dien. Als je denkt te weten wie de mogelijke verdachte is, plaats dan geen foto’s online en deel deze niet via andere kanalen, maar neem contact op met de politie.”