Nieuws

CDA en VVD willen aandacht voor onveiligheid wijkring Beijum

De gemeenteraadsracties van het CDA en de VVD vragen aandacht voor de onveiligheid op de wijkring van Beijum nadat er recent opnieuw een ongeluk plaatsvond. De fracties willen tekst en uitleg van de wethouder.


Leestijd: 1 minuut

Foto Amkemaheerd: Google Maps
Foto Amkemaheerd: Google Maps

De afgelopen jaren hebben er meerdere ongelukken plaatsgevonden op de Amkemaheerd en de Emingaheerd. Begin vorig jaar overhandigden de nabestaanden van een verkeersslachtoffer op de ring een petitie aan de gemeenteraad. Hierin vroegen buurtbewoners om maatregelen die de wegen veiliger maken.

Daarnaast hebben bewoners volgens de twee fracties verschillende concrete voorstellen gedaan om de veiligheid op de ring van Beijum te verbeteren, zoals het aanleggen van kleine rotondes en het verbeteren van de straatverlichting.

“Het kan het college moeilijk zijn ontgaan, dat dit ons menens is”, zegt Jalt de Haan, fractievoorzitter van het CDA in Groningen. “Daarom willen wij dat inzichtelijk wordt welke maatregelen het afgelopen jaar zijn doorgevoerd. In de eerste plaats ligt gevaarlijk en hufterig verkeergedrag bij individuele wegmisbruikers, in de tweede plaats moeten deze wegen simpelweg veiliger worden gemaakt.”