Nieuws

Chillen en borrelen aan het water bij Dudok aan het Diep

De stad Groningen krijgt er een mega hotspot bij: Dudok aan het Diep. Een plek waar je kunt chillen op een houten vlonder. Pal aan het water en tussen het groen en twintig nieuwe bomen. Met een speelplek voor kinderen én twee terrassen, ook aan het water. En dat in de binnenstad van Groningen. Het college van B en W heeft besloten dat er 3,25 miljoen euro wordt uitgetrokken om het gebied opnieuw in te richten. De vraag is nu alleen nog: wie gaat er straks de twee terrassen exploiteren?


Leestijd: 1 minuut

Boekhandel Riemer en Koffiestation gaan nieuw horecaconcept openen in voormalig tankstation Dudok
Boekhandel Riemer en Koffiestation gaan nieuw horecaconcept openen in voormalig tankstation Dudok

Niet alleen de omgeving van het Dudok-gebouwtje wordt opnieuw ingericht. Ook het gebouw zelf wordt gerestaureerd en verduurzaamd. Daarvoor wordt 860.000 euro uitgetrokken.

De vraag is nu wie het Dudok-gebouwtje gaat exploiteren. Er hebben zich al meerdere kandidaten gemeld: eind december 2022 wordt de definitieve exploitant bekend gemaakt.

Het ontwerp van Dudok aan het Diep is van Marseille Buiten/Iris architecten. Na een publieke ontwerpprijsvraag waaraan destijds zo’n 8.000 mensen hun stem hebben uitgebracht, werd dit uitgekozen. Dat is nu tot een definitief ontwerp uitgewerkt.

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het ontwerp. De verwachting is dat de werkzaamheden in de loop van 2023 van start gaan.