Nieuws

Club Kokomo wordt (weer) Palace: oude bekende terug in Gelkingestraat

Een oude bekende komt terug in het Groninger nachtleven: Palace. Het wordt de nieuwe naam van Club Kokomo in de Gelkingestraat. Tussen 1987 en 2010 heette de club op deze plek al The Palace, maar na een grondige renovatie werd het Club Kokomo. Na opnieuw een fikse verbouwing opent straks Palace de deuren. Zonder ‘the’ ervoor, dit keer. “Voor een moderner gevoel.”


Leestijd: 1 minuut

Club Kokomo wordt (weer) Palace: oude bekende terug in Gelkingestraat
Club Kokomo wordt (weer) Palace: oude bekende terug in Gelkingestraat

Volgens eigenaar Bert Westerhof wordt Palace een heel nieuwe tent. Met nieuwe lampen, een nieuwe muziekinstallatie, nieuwe vloeren, een nieuwe entree, nieuw exterieur en een nieuwe huisstijl. En daar hoort dan dus ook een nieuwe naam bij. “Wij hebben het meerdere mensen gevraagd: wat zou een goede naam zijn? De helft kwam met Palace. En dat vonden wij eigenlijk wel een heel goed idee”, aldus Westerhof.

Westerhof en manager Geeske Smid vonden dat het tijd werd voor iets nieuws. “Eigenlijk hadden we eerder al een grote verbouwing gepland. Corona gooide roet in het eten. Acht weken geleden hebben we de knoop doorgehakt. Dit gaat het worden. Mensen herkennen de club heus nog wel, alles is alleen fris en nieuw, toch anders.”

Volgens de eigenaar sluit Club Kokomo niet uit nood de deuren, en heeft het besluit ook niets te maken met de coronacrisis. “Tuurlijk, deze tijd heeft geld gekost. Maar na 34 jaar hebben we best wat reserve. We stoppen Kokomo niet uit nood. Deze facelift is een investering in de toekomst, een manier om deze zaak écht interessant te houden voor het stappende publiek.”

Westerhof hoopt dat Palace eind september de deuren kan openen. Vanwege de sluiting van de nachthoreca is er in ieder geval iets minder haast. “We hebben nu even iets meer tijd gekregen en kunnen niet wachten om de mensen dat ‘wow-gevoel’ te geven als ze na zoveel maanden eindelijk weer bij ons kunnen stappen.”