Nieuws

CNN: Schiermonnikoog een van de beste vakantiebestemmingen in Europa voor rustzoekers

“Schiermonnikoog is een van de beste eilanden in Europa om even weg te zijn van iedereen.” Dat schrijft CNN is een reisrubriek onder de naam ‘Quest’s world of wonder’. Schiermonnikoog staat bovenaan een lijst van tien eilanden in Europa die een ideale bestemming zijn voor mensen die echt even de rust en kalmte zoeken, en die iets totaal anders willen dan eilanden als Ibiza of Santorini.


Leestijd: 1 minuut

“Nederland staat meer bekend om haar kanalen, dijken en tropische Nederlands-Caribische eilanden zoals Bonaire en Curaçao, dan om de zandomrande eilanden langs de Noordzeekust van het land. Maar een van de meest vredige eilanduitstapjes van Europa is Schiermonnikoog, een van de West-Friese eilanden, gelegen voor de noordkust van Nederland, aan de overkant van een ondiepe inham van de Noordzee, de Waddenzee”, zo schrijft CNN.

Om te vervolgen: “Schier, zoals de lokale bevolking hun eiland noemt, is de thuisbasis van slechts 950 inwoners en een eenzaam dorp. Het bestaat voornamelijk uit een nationaal park, bedekt met duinen en bossen en met enkele van de meest ongerepte stranden van Europa.”

“Behalve de prachtige natuur en de uitgestrektheid ervan is er niet veel te doen op het eiland. En dat is nu juist de charme”, citeert CNN Annemarieke Romeijn, die een vakantiehuis op Schiermonnikoog heeft en er haar hele leven al op bezoek komt.

Ineke van Gent ‘beretrots’

Burgemeester en oud-Stadjer Ineke van Gent toonde zich vanmorgen verheugd met de vermelding, zo zegt ze via WNR. Ze is niet bang dat het artikel op CNN zorgt voor zeer veel extra bezoek. Dat komt omdat de veerboot een beperkte capaciteit heeft, waardoor er een maximum zit op het aantal bezoekers. “We zijn  beretrots over hoe CNN ons beschrijft”, aldus Ineke van Gent.

(Foto boven: Schiermonnikoog – Vakantiehuisjeswaddenrust.nl)